20 Χρόνια ΕΕΣΚΠ

 

 

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο εορτασμός των 20 χρόνων της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΕΕΣΚΠ), ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο που προωθεί τη γνώση και την έρευνα γύρω από την Πολλαπλή Σκλήρυνση, μέλος της MSIF, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εταιριών για τη ΣΚΠ.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης παρουσιάστηκαν όλα τα νέα δεδομένα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Στο σώμα των ομιλητών συμμετείχε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας για τη ΣΚΠ και Καθηγητής Νευρολογίας Α.Π.Θ., κ. Αναστάσιος Ωρολογάς, ο κ. Νικόλαος Γρηγοριάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας Α.Π.Θ., η κα. Ευφροσύνη Κουτσουράκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας Α.Π.Θ. και η κα. Δήμητρα Καλογιάννη, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας και εκπρόσωπος του MS European Platform.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η κα. Κυριακή Φοροπούλου Μπαλτατζή, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς, όπου έχει την έδρα της η ΕΕΣΚΠ.

Ένα από τα βασικότερα συμπεράσματα που προέκυψε είναι ότι ανεξάρτητα από τις νέες θεραπευτικές μεθόδους που έχουν κάνει πρόσφατα την εμφάνισή τους, οι ασθενείς και οι γιατροί θα πρέπει να εκτιμήσουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας που ακολουθούν και να μην επιχειρήσουν να την αντικαταστήσουν σε περίπτωση που η αγωγή αυτή έχει ευεργετικά αποτελέσματα.