Άρθρα

Εκδήλωση με θέμα "Κομποστοποίηση"

  

(6-11-2013) Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση με θέμα την Οικιακή Κομποστοποίηση

 

Ο Σύλλογος Φίλων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν στις 4/11/2013 μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για το κοινό της πόλης με θέμα την οικιακή κομποστοποίηση. 

 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στην Σπουδαστική Εστία “Αλίκη Περρωτή”, στους χώρους της Σχολής με ομιλητές τον Δρ. Γεώργιο Δαουτόπουλο, Καθηγητή Γεωπονίας του ΑΠΘ και τον Δρ. Ευάγγελο Βέργο, Διευθυντή Τμήματος Έρευνας & Εκπαίδευσης Ενηλίκων της ΑΓΣ.

  

Ο κ. Δαουτόπουλος, παρουσίασε μια σειρά από καλές πρακτικές για την οικιακή κομποστοποίηση καθώς επίσης και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Παράλληλα, ο κ. Βέργος συνέδεσε το θέμα της ημερίδας με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και τους τρόπους με τους οποίους εφαρμόζει την κομποστοποίηση στις εγκαταστάσεις της, εξηγώντας παράλληλα ότι η κομποστοποίηση αποτελεί μέρος της διδασκαλίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης εδώ και πολλά χρόνια.

 

Το κοινό της εκδήλωσης απηύθυνε πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις προς τους ομιλητές, επιβεβαιώνοντας την περιβαλλοντική συνείδηση που πρέπει να αποκτήσουμε όλοι μας προκειμένου να εξαπλωθεί η εφαρμογή μεθόδων οικιακής κομποστοποίησης και να μειωθούν έτσι τα οικιακά απορρίμματα στις χωματερές της χώρας.  

 

Η ημερίδα διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Η εκδήλωση οργανώθηκε στην αίθουσα Seth Frank της Σπουδαστικής Εστίας "Αλίκη Περρωτή". 

 

Από αριστερά: Γιώργος Βιλδιρίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ΑΓΣ, Σάββας Κάλφας, Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Φίλων ΑΓΣ, Βαγγέλης Βέργος, Γιώργος Δαουτόπουλος.

 

Ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης με το Γιώργο Βιλδιρίδη, Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων ΑΓΣ.

 

Από αριστερά: Γιώργος Δαουτόπουλος, ομιλητής της εκδήλωσης, Μαίρη Ευθυμιάδου, Joann Ryding, Αντιπρόεδρος της ΑΓΣ, Γιώργος Βιλδιρίδης.

 

Ο Πρόεδρος της ΑΓΣ, Δρ. Πάνος Κανέλλης με τον Βαγγέλη Βέργο και τον Γιώργο Βιλδιρίδη, Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων ΑΓΣ.

 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλά μέλη του Συλλόγου Φίλων της ΑΓΣ και εκπρόσωποι της διοίκησης της Σχολής. Στην πρώτη σειρά (από αριστερά): Λένα Μπίτση, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Κυριών της ΑΓΣ (GSS), Σμαρώ Σιμιτσή, Βάσω Κρις, Γιώργος Βιλδιρίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ΑΓΣ. Στη δεύτερη σειρά (από αριστερά): Κώστας Οικονόμου, τ. Γ.Γ. του Συλλόγου Φίλων ΑΓΣ, Ευάγγελος Βέργος, Τάσος Αποστολίδης, Αντιπρόεδρος της ΑΓΣ, Κώστας Χίρτογλου.