Άρθρα

Nomad chef Ανδρέας Λαγός(17-6-2016) Ο γνωστός nomad chef Ανδρέας Λαγός στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκη

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση στις καταπράσινες εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση -που έχει καθιερωθεί πλέον με τον τίτλο MS Festival 2016, οργανώθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας και την υποστήριξη της ecopromotion.gr.

Ο επίσημος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση γίνεται παγκοσμίως κάθε χρόνο την τελευταία Τετάρτη κάθε Μαΐου και συνδυάζεται με πολλές δραστηριότητες που διαρκούν σχεδόν μια εβδομάδα, μεταδίδοντας με διάφορους ευρηματικούς τρόπους ελπιδοφόρα μηνύματα στα άτομα που ζουν με την Σκλήρυνση κατά Πλάκας και -παράλληλα- ενημερώνοντας το ευρύ κοινό για τις ιδιαιτερότητες της νόσου.Φέτος, ανάμεσα στις πολλές πρωτότυπες ενέργειες που οργανώθηκαν στο πλαίσιο του MS Festival 2016, ο γνωστός nomad chef Ανδρέας Λαγός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής συμμετέχοντας σε ένα πρωτότυπο μαγειρικό εργαστήρι με υπέροχες νοστιμιές, φτιαγμένες από αγνά υλικά του Αγροκτήματος της Σχολής αποκλειστικά για τους καλεσμένους και τα μέλη της Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και οι νοστιμιές που μαγείρεψε πραγματικά υπέροχες!

______________________

Λίγα λόγια για τη Σχολή:

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1904. Είναι ένα κέντρο διδασκαλίας και ερευνητικής αριστείας στην αειφόρο γεωργία, το περιβάλλον και άλλες επιστήμες της ζωής.
Τα 1894, Ο Δρ. John Henry House, Αμερικανός ιεραπόστολος, και η γυναίκα του Σουζάν έρχονται στη Θεσσαλονίκη, όπου και αποφασίζουν να μείνουν.
Αγοράζεται με 1000 δολάρια μια έκταση 200 στρεμμάτων, 10 χλμ ΝΑ της Θεσσαλονίκης. Φυτεύονται 400 δέντρα, ανοίγεται ένα πηγάδι 55 μέτρων και προσλαμβάνεται ο πρώτος υπάλληλος: ένας κηπουρός.
Στο πέρασμα των χρόνων η Σχολή έκανε λαμπρά άλματα προόδου και ανάπτυξης μέχρι σήμερα, όπου μετράει πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, το Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, ένα Σχολείο Βιωματικής Μάθησης και τη λειτουργία νέων Ερευνητικών Εργαστηρίων.