Άρθρα

Ηλεκτροκίνητος πύραυλος...(12-9-2016) Η μεγαλύτερη μπαταρία της αυτοκινητοβιομηχανίας σε συνδυασμό με αξεπέραστες επιδόσεις...


Η δήλωση του Elon Musk για τη νέα έκδοση του Model S θα αφήσει εποχή. Περιγράφοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις της έκδοσης P100D, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Motors είπε: “Το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο είναι πλέον ηλεκτρικό. Στο μέλλον, τα βενζινοκίνητα οχήματα θα μοιάζουν τόσο ξεπερασμένα όσο δείχνουν σήμερα οι ατμομηχανές”.

Με επιπλέον 10 κιλοβατώρες σε σχέση με την στάνταρ μπαταρία της Panasonic των υπόλοιπων εκδόσεων -η οποία ήταν ήδη η μεγαλύτερη σε χωρητικότητα σε όλη την αυτοκινητοβιομηχανία, η έκδοση P100D εκτινάσσεται σε μόλις 2,5” στο σπριντ των 0-98 χ.α.ω., αφήνοντας πίσω πολλά supercars που κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ενδεικτικά, την ίδια ακριβώς επιτάχυνση έχει η Bugatti Veyron με τιμή πώλησης άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Οι εκρηκτικές επιδόσεις του P100D είναι εφικτές επιλέγοντας τη ρύθμιση Ludicrous Mode, κερδίζοντας έτσι 3 δέκατα του δευτερόλεπτου σε σχέση με την έκδοση P90D, η οποία επιταχύνει σε 2,8”.

Εκτός από καλύτερη επιτάχυνση, η έκδοση P100D προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία καθώς η εμβέλεια του Model S φτάνει πλέον τα 500 χιλιόμετρα -μια απόσταση που θεωρούνταν ασύλληπτη για ηλεκτρικό αυτοκίνητο πριν λίγα μόλις χρόνια!