Άρθρα

Viewpoints

Ηλεκτροκίνητος πύραυλος...(12-9-2016) Η μεγαλύτερη μπαταρία της αυτοκινητοβιομηχανίας σε συνδυασμό με αξεπέραστες επιδόσεις...


Η δήλωση του Elon Musk για τη νέα έκδοση του Model S θα αφήσει εποχή. Περιγράφοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις της έκδοσης P100D, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Motors είπε: “Το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο είναι πλέον ηλεκτρικό. Στο μέλλον, τα βενζινοκίνητα οχήματα θα μοιάζουν τόσο ξεπερασμένα όσο δείχνουν σήμερα οι ατμομηχανές”.

Με επιπλέον 10 κιλοβατώρες σε σχέση με την στάνταρ μπαταρία της Panasonic των υπόλοιπων εκδόσεων -η οποία ήταν ήδη η μεγαλύτερη σε χωρητικότητα σε όλη την αυτοκινητοβιομηχανία, η έκδοση P100D εκτινάσσεται σε μόλις 2,5” στο σπριντ των 0-98 χ.α.ω., αφήνοντας πίσω πολλά supercars που κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ενδεικτικά, την ίδια ακριβώς επιτάχυνση έχει η Bugatti Veyron με τιμή πώλησης άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Διαβάστε περισσότερα: Ηλεκτροκίνητος πύραυλος...

nuTonomy = autonomy


(31-8-2016) nuTonomy = autonomy

Οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε ένα πρωτοποριακό εγχείρημα: να καλέσουν ένα ταξί που κινείται χωρίς οδηγό! 

Η κλήση γίνεται μέσω ενός app που έχει εξελίξει η nuTonomy, μια εταιρία που δημιουργήθηκε μέσω ενός ερευνητικού προγράμματος του ΜΙΤ. Η nuTonomy έχει ξεκινήσει να συνεργάζεται με την Singapore Land Transport Authority (LTA) για την εξέλιξη του λογισμικού που χρησιμοποιούν 2 ηλεκτροκίνητα ταξί, ένα Renault ZOE κι ένα Mitsubishi i-MiEV, που κυκλοφορούν σε μια προκαθορισμένη διαδρομή για τη δοκιμή του λογισμικού που εξυπηρετεί την αυτόνομη οδήγηση. 

Προς το παρόν, ένας μηχανικός της nuTonomy βρίσκεται πίσω από το τιμόνι έτοιμος να επέμβει σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο για την ασφάλεια των πεζών και των επιβατών. 

Το πείραμα αυτό διεξάγεται επίσης στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο κατόπιν της συνεργασίας που έχει αναπτύξει η nuTonomy με κατασκευαστές της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Δείτε το σχετικό video πατώντας εδώ.

Σύλλογος Φίλων ΑΓΣ(24-7-2016) Οι αρχαιρεσίες του ΣΦΑΓΣ Θεσσαλονίκης


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Οι εκλογές διεξήχθησαν στις 8 Ιουνίου 2016 ενώ η συγκρότηση σε σώμα ολοκληρώθηκε στις 16 Ιουνίου 2016.

Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι:

Πρόεδρος
Σάββας Κάλφας του Θεόδωρου –Ζήνωνος

Αντιπρόεδρος
Ευθύμης Ευθυμιάδης του Νικολάου

Γεν. Γραμματέας
Μαρία Ψαροπούλου –Τσάρα συζ. Γεωργίου 

Ταμίας
Ιωάννης Ακκάς του Χρήστου

Μέλη
Λίζα Βογιατζόγλου του Δαμιανού

Διαβάστε περισσότερα: Σύλλογος Φίλων ΑΓΣ

Ενάντια στους ρύπους(8-7-2016) Μέτρα στο Παρίσι για τον περιορισμό της ρύπανσης από τα παλαιά αυτοκίνητα.

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων μάς ενημερώνει:

Δελτίο τύπου, Ιούλιος 2016
Μέτρα εναντίον της κυκλοφορίας των παλαιών και ρυπογόνων αυτοκινήτων λαμβάνουν αρκετά κράτη-μέλη με στόχο τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Έτσι, μετά τα διόδια που επιβάλλονται στα ρυπογόνα αυτοκίνητα στο Λονδίνο οι Αρχές του Παρισιού απαγόρευσαν την κυκλοφορία οχημάτων με 1η άδεια κυκλοφορίας πριν το 1997 με στόχο τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά και της αιθαλομίχλης στη γαλλική πρωτεύουσα.

Κύρια αιτία είναι το γεγονός πως ενώ τα παλαιά οχήματα αποτελούν μόλις το 10% του στόλου οχημάτων που κυκλοφορούν στο Παρίσι, ευθύνονται για το 50% της ρύπανσης.

Ο Δήμος για να καταπολεμήσει το πρόβλημα νέφους που έχει προκύψει στη γαλλική πρωτεύουσα έχει θεσπίσει ημέρες χωρίς αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα έλαβε δραστικά μέτρα για τη μείωση του αριθμού των παλαιών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους με 1η άδεια κυκλοφορίας πριν το 1997, καθώς και όλες τις μοτοσικλέτες που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά πριν το 2000.

Η απαγόρευση ισχύει και για τους κατόχους συλλεκτικών αυτοκινήτων. Ωστόσο, οι οδηγοί αυτών θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα παλαιότερα οχήματα στο Παρίσι το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε περισσότερα: Ενάντια στους ρύπους

Nomad chef Ανδρέας Λαγός(17-6-2016) Ο γνωστός nomad chef Ανδρέας Λαγός στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκη

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση στις καταπράσινες εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση -που έχει καθιερωθεί πλέον με τον τίτλο MS Festival 2016, οργανώθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας και την υποστήριξη της ecopromotion.gr.

Ο επίσημος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση γίνεται παγκοσμίως κάθε χρόνο την τελευταία Τετάρτη κάθε Μαΐου και συνδυάζεται με πολλές δραστηριότητες που διαρκούν σχεδόν μια εβδομάδα, μεταδίδοντας με διάφορους ευρηματικούς τρόπους ελπιδοφόρα μηνύματα στα άτομα που ζουν με την Σκλήρυνση κατά Πλάκας και -παράλληλα- ενημερώνοντας το ευρύ κοινό για τις ιδιαιτερότητες της νόσου.

Διαβάστε περισσότερα: Nomad chef Ανδρέας Λαγός

Σελίδα 1 από 41