Άρθρα

Viewpoints

Το Solar Impulse II συνεχίζει...(6-5-2016) Διασχίζοντας αθόρυβα τον Ειρηνικό...

Στις 23 Απριλίου 2016 το ηλεκτρικό αεροπλάνο Solar Impulse 2 προσγειώθηκε στην Καλιφόρνια μετά από ένα αθόρυβο ταξίδι 3 ημερών και 2 νυχτών, διασχίζοντας 4.523 χιλιόμετρα πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.Το πρωτοποριακό αυτό αεροσκάφος συνέχισε το ταξίδι του γύρω από τη Γη πετώντας στις 21/4 από την Χαβάη με προορισμό τις ΗΠΑ, μετά από 9 ολόκληρους μήνες επισκευών και δοκιμών λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσίασαν οι μπαταρίες του. Πριν καθηλωθεί πέρσι το καλοκαίρι στην Χαβάη, το Solar Impulse 2 είχε διανύσει 30.000 χλμ. ξεκινώντας από το Abu Dhabi με πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς -ανάμεσά τους η Κίνα και η Ιαπωνία.

Διαβάστε περισσότερα: Το Solar Impulse II συνεχίζει...

3ο Διακλινικό Συμπόσιο για την ΣΚΠ(28-4-2016) Επιστημονική συνάντηση για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

3ο Διακλινικό Συμπόσιο για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας

● Διαγνωστικά και θεραπευτικά διλήμματα στην Πολλαπλή Σκλήρυνση
● ΣΚΠ: Ψυχοσεξουαλική και Νευροψυχολογική προσέγγιση »

► Υπό την αιγίδα: Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (ΕΨΕ)
&
Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.

Θεσσαλονίκη 13-14/5/2016 – THE MET HOTEL

Φορέας Διοργάνωσης:
International Society on Brain and Behavior - ISBB

Με τη συνεργασία:
- - Α’ Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική ΑΧΕΠΑ - -
&
- - Α’ ΨυχιατρικΗ ΚλινικΗ Α.Π.Θ. - -

_____________________________________

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (κάντε κλικ εδώ)

Φέρε το αυγό και... κούρευτο!(15-4-2016) Φωτογραφικές ιστορίες με αυγά


 Τι κοινό έχει η δημιουργία του κόσμου με την ιστορία της Αλίκης πέρα από τον Καθρέφτη και τον Χριστόφορο Κολόμβο;

Μα, φυσικά το Αυγό! Στο εκπαιδευτικό εργαστήριο ενόψει των διακοπών του Πάσχα θα μιλήσουμε για αυγά. Θα δούμε πώς γνωστές ιστορίες αυγών έχουν γίνει φωτογραφίες και τι μπορεί να συμβολίζουν τα αυγά. Θα δημιουργήσουμε τις δικές μας αυγοϊστορίες και αυγοσυνθέσεις και θα τις μετατρέψουμε σε εικόνες με τη βοήθεια του φωτογράφου Βασίλη Παντελίδη και της θεατρολόγου-μουσειολόγου Αγάπης Γκιούνα.

O σχεδιασμός του εργαστηρίου έγινε από την Μαρία Κοκορότσκου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και τις οικογένειές τους. Για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος είναι επιθυμητή η ενεργός συμμετοχή των γονιών / ενήλικων συνοδών. Χώρος: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α ́, 1ος όροφος, Λιμάνι) Κόστος συμμετοχής: 3 ευρώ/παιδί Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση συμμετοχής στο τηλ.: 2310-566716 (Μαρία Κοκορότσκου) μέχρι και την Παρασκευή 22 Απριλίου στις 12:00. Οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να φέρουν μαζί τους 1-2 βραστά αυγά (άβαφα) και μία φωτογραφική μηχανή με καλώδια usb (ανά οικογένεια).

ecomobility 2016(22-4-2016) Άλλο ένα επιτυχημένο project του ecocity

Με αφορμή την ολοκλήρωση του ECOMOBILITY 2016, ο Θάνος Ζαφειρόπουλος, συντονιστής της προσπάθειας, ευχαρίστησε τις πλευρές που συμμετείχαν στην φετινή εκστρατεία με το παρακάτω μήνυμα:


Αγαπητοί Συνεργάτες,

Μία ακόμη περίοδος της εκστρατείας ECOMOBILITY ολοκληρώνεται, μετά την κορύφωση της Τελετής και την προετοιμασία της Αποστολής για τις Βρυξέλλες.

Στον επόμενο μήνα θα κλείσει μια σημαντική περίοδος που γέμισε από τις προτάσεις ενός ακόμη κύματος νέων μας, για την Οικολογική και την Ανεμπόδιστη Μετακίνηση. Mε την επιστολή μου, σας μεταφέρω τις ευχαριστίες της Επιτροπής Οργάνωσης για τη συμμετοχή και την αξιόλογη συνεργασία μας στην υλοποίηση της 13ης χρονιάς ECOMOBILITY και της 2ης χρονιάς FREE MOBILITY, που υλοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή σε 35 πόλεις της χώρας.
Η στήριξη του Οργανισμού σας ήταν σημαντική στην προσπάθεια όλων μας, για αλλαγή συμπεριφορών μετακίνησης των πολιτών, μέσα από την διάχυση του μηνύματος της εργασίας των εφήβων.

Διαβάστε περισσότερα: ecomobility 2016

Παγκ. Ημέρα Διπολικής Διαταραχής(5-4-2016) Με αφορμή την ημέρα γέννησης του Van Gogh...

Στις 30 Μαρτίου εορτάσθηκε η Παγκόσμια ημέρα Διπολικής διαταραχής (Μανιοκατάθλιψης). Αυτή είναι και η ημέρα γέννησης του Vincent Van Gogh ο οποίος θεωρείται ότι έπασχε από τη διπολική διαταραχή.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής διαταραχής είναι σημαντική ημέρα για να θυμόμαστε τους ανθρώπους με διπολική διαταραχή αλλά και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού. Δημιουργήθηκε από τρεις διεθνείς οργανώσεις για τη διπολική διαταραχή (Asian Network of Bipolar disorders, International Bipolar Foundation, International Society for Bipolar disorders)

Η διπολική διαταραχή (ή πιο παλιά μανιοκατάθλιψη) είναι η πιο σοβαρή ψυχική διαταραχή της διάθεσης. Χαρακτηρίζεται κυρίως από επεισόδια Μανίας (ανεβασμένης & εκτός ελέγχου διάθεσης) και επεισόδια Κατάθλιψης (πεσμένης διάθεσης με σημαντική δυσκολία στη λειτουργία). Υπολογίζεται ότι πάσχουν 1-5% του πληθυσμού παγκοσμίως, δηλαδή περίπου 600.000 Έλληνες ασθενείς.

Διαβάστε περισσότερα: Παγκ. Ημέρα Διπολικής Διαταραχής

Σελίδα 3 από 41