Άρθρα

Viewpoints

Μαθήματα φωτογραφίας

(25-3-2016) Εισαγωγή στην φωτογραφική πράξη

Ταχύρυθμο Σεμινάριο Φωτογραφίας
Δικάσκων: Στέργιος Καράβατος
Διάρκεια: 1, 2 & 3 Απριλίου 2016
Σύνολο ωρών: 13
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 16 άτομα

 

Τρεις πολυ-θεματικές συναντήσεις όπου τεχνική, θεωρία και πρακτική συμπλέκονται και συνδιαλέγονται ενεργά.

Σε ποιους απευθύνεται:
Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε άτομα που δεν διαθέτουν ιδιαίτερες γνώσεις και επιθυμούν να προσεγγίσουν τη φωτογραφία τόσο τεχνικά όσο και μέσω μιας συνολικής θεώρησης του μέσου και της πρακτικής του.

Διαβάστε περισσότερα: Μαθήματα φωτογραφίας

"Πράσινο" αεροδρόμιο
(18-3-2016) Μια ιδιαίτερη διάκριση για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών


Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετέχει σε μια διεθνή πρωτοβουλία που στοχεύει να ελέγξει και να περιορίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των αεροδρομίων.

Χάρη στο πρόγραμμα ελέγχου των εκπομπών, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει πιστοποιηθεί στο Επίπεδο 3 του συστήματος Airport Carbon Accreditation αποσπώντας την διάκριση Level 3 “Optimisation”. Στο στάδιο αυτό ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει καταφέρει να μειώσει κατά 34% τις εκπομπές CO2 μεταξύ 2005-2014, ελέγχοντας όχι μόνο τις εκπομπές εντός του αεροδρομίου αλλά και αυτές που προκαλούνται από τρίτους κατά την συμμετοχή τους στη λειτουργία του αεροδρομίου.

Με άλλα λόγια, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει ήδη ικανοποιήσει τα δυο πρώτα στάδια της πιστοποίησης (Mapping και Reduction) και οδεύει προς το τελικό επίπεδο (Neutrality), κατά το οποίο ο αερολιμένας θα είναι σε θέση να απορροφά όλες τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που το ίδιο προκαλεί.

Νέες εκδόσεις του ΜΙΕΤ(26-2-2016) Νέες παραλαβές στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ


Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης έχει παραλάβει μια σειρά νέων εκδόσεων σύμφωνα με τον κατάλογο που ακολουθεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι προσφορές στις εκδόσεις του ΜΙΕΤ (40%-50%) καθώς και οι εκδόσεις άλλων αξιόλογων ιδρυμάτων και οργανισμών (30%-50%) συνεχίζονται μέχρι τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016.

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δημήτρης Σπάθης
Από τον Χορτάτση στον Κούν. Μελέτες για το νεοελληνικό θέατρο
Επιμέλεια: Νικηφόρος Παπανδρέου
Αθήνα, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης 2015
827 σελ. με 6 α/μ εικόνες
ISBN 978-960-250-652-3
Τιμή πανόδετου 35,00 € / στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ 26,25 €

Διαβάστε περισσότερα: Νέες εκδόσεις του ΜΙΕΤ

Το νέο υβριδικό μοντέλο της Lexus(4-3-2016) Η Lexus λανσάρει τη νέα υβριδική τεχνολογία πολλαπλών σταδίων

Το LC 500h είναι το νέο κουπέ υψηλών επιδόσεων της Lexus που αναμένεται να κάνει το Ευρωπαϊκό του ντεμπούτο του στο φετινό Σαλόνι της Γενεύης.

Το ιδιαίτερα μεγάλο αμάξωμα του LC 500h αγγίζει τα 5 μέτρα μήκος και 2 μ. πλάτος ενώ το σχετικά χαμηλό ύψος των 1,34 μ. προσθέτει στην επιθετική εμφάνιση του πανέμορφου αυτού κουπέ.

Η Lexus λανσάρει μια νέα υβριδική τεχνολογία πολλαπλών σταδίων (Multi Stage Hybrid System) έχοντας στόχο να πετύχει τη χρυσή τομή μεταξύ των επιδόσεων και της οικονομίας καυσίμου.

Πρόκειται για μια νέα πλατφόρμα που έχει εξελιχθεί για μοντέλα με σπορ χαρακτηριστικά και συνδυάζει το πρώτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων σε υβριδικό μοντέλο, έναν ελαφρύτερο ηλεκτροκινητήρα και μια πιο ελαφριά συστοιχία μπαταριών.

Διαβάστε περισσότερα: Το νέο υβριδικό μοντέλο της Lexus

Ένα Lexus στον πάγο...(19-2-2016) Ένα έργο τέχνης με παγωμένους τροχούς...

Η σχεδιαστική και κατασκευαστική φιλοσοφία της Lexus με τον τίτλο “creating amazing” οδήγησε στην κατασκευή του πρώτου σετ τροχών φτιαγμένων εξ ολοκλήρου από πάγο!

Η πρόκληση αυτή έγινε πραγματικότητα χάρη στο μεράκι τεσσάρων τεχνιτών που λάξευσαν επί 36 ώρες τέσσερα κομμάτια πάγου, μεταμορφώνοντάς τα σε πραγματικούς κυλιόμενους τροχούς με ασύγκριτη λεπτομέρεια στην αποτύπωση των χαρακτηριστικών των πραγματικών τροχών του Lexus NX. Μέσα στους τροχούς τοποθετήθηκαν μάλιστα ειδικά φώτα για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής εντύπωσης κατά την κίνηση του αυτοκινήτου...

Για την εφαρμογή της τεχνικής αυτής η Lexus εμπιστεύθηκε την εμπειρία της Hamilton Ice Sculptors, μιας Λονδρέζικης εταιρίας με τριανταπεντάχρονη ιστορία στο φινίρισμα έργων τέχνης κατασκευασμένων από πάγο. Οι τροχοί τοποθετήθηκαν σε ένα Lexus NX που πρώτα καταψύχθηκε για τρεις ημέρες στους -30 βαθμούς Κελσίου και μετά ξεχύθηκε στους δρόμους του Λονδίνου για δοκιμή!

Σελίδα 4 από 41