Άρθρα

Viewpoints

Τεχνολογία κυψελών καυσίμου

(12-2-2016) Εκδήλωση μηδενικών εκπομπών!

Με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ολλανδία, η Υπουργός Περιβάλλοντος της Ολλανδίας παρέλαβε τα κλειδιά 2 ολοκαίνουργιων Toyota Mirai κατά τη διάρκεια μιας σεμνής τελετής “μηδενικών ρύπων” -όπως την χαρακτήρισε το σχετικό δελτίο τύπου της Toyota Motor Europe.

Η Ολλανδή υπουργός τόνισε ότι η απόφαση της Ολλανδικής κυβέρνησης να εντάξει στον στόλο της 2 οχήματα κυψελών καυσίμου σηματοδοτεί την ιστορική συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή, αναγνωρίζοντας παράλληλα τη μεγάλη δυναμική της υδρογονοκίνησης.

Το Toyota Mirai είναι ένα πρωτοπόρο αυτοκίνητο με μηδενικές εκπομπές καθώς για την κίνηση του οχήματος το σύστημα κυψελών καυσίμου παράγει ενέργεια εκλύοντας νερό αντί για ρύπους. Η αυτονομία του φτάνει τα 500 χλμ. και ο ανεφοδιασμός με υδρογόνο διαρκεί όσο σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο -δηλ. μόλις 3 λεπτά.

Ημέρα Τιμής και Μνήμης(4-2-2016) Εκδήλωση για τους υποστηρικτές του " Άσυλου του Παιδιού "

Το «Άσυλο του Παιδιού» καθιέρωσε από πέρυσι την εκδήλωση «Ημέρα Τιμής & Μνήμης» για όλους όσους έχουν συμβάλλει στην ιστορική του διαδρομή που συμπληρώνει φέτος 97 χρόνια ζωής. Στόχος αυτού του θεσμού είναι να τιμώνται και να μνημονεύονται όσοι υπήρξαν συνοδοιπόροι του καθώς επίσης και να ενθαρρύνονται νέοι εθελοντές και φίλοι να υποστηρίξουν το έργο που επιτελείται σ’αυτό.

Η    «Ημέρα    Τιμής    &    Μνήμης»    θα    πραγματοποιηθεί το Σ ά β β α τ ο 6 Φεβρουαρίου 2016 & ώρα 11:00 στην αίθουσα Σταύρος Σ. Νιάρχος του «ΑτΠ» (Εγνατία 129, Πλ. Σιντριβανίου). Η έναρξή της θα γίνει με την τέλεση μίας σύντομης επιμνημόσυνης Δέησης στο εκκλησάκι του Αγίου Στυλιανού (δίπλα στην είσοδο του «ΑτΠ») και θα ακολουθήσει δεξίωση.

Διαβάστε περισσότερα: Ημέρα Τιμής και Μνήμης

Αγροτουρισμός: Πρόσκληση σε Διάλεξη(14-1-2016) Εκδήλωση για τον αγροτουρισμό


Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Φίλων της Σχολής διοργανώνουν διάλεξη στην Αθήνα με θέμα "Αγροτουρισμός στην Ελλάδα: Υπάρχει Βιώσιμο Μοντέλο";

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 (ώρα 19.00) στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα (Cotsen Hall) που βρίσκεται στην οδό Αναπήρων Πολέμου 9 στην περιοχή του Κολωνακίου.

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι:

Ελένη Παγκρατίου
Αρχιτέκτων-Γεωγράφος
Μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης "Οικομουσείο Αγοριού"

Κωνσταντίνος Μωρός
Ιδιοκτήτης Αγροκτήματος "Αμφίκαια"

Γιώργος Μάμαλης
Οινοποιός, ιδιοκτήτης του "Οινοποιείου Μανάλι"

Διαβάστε περισσότερα: Αγροτουρισμός: Πρόσκληση σε Διάλεξη

Πρωτόκολλο συνεργασίας ΧΑΝΘ - ΑΓΣ(22-1-2016) Ο εθελοντισμός στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Ο «Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής» και το κοινωφελές μη κερδοσκοπικό σωματείο με την επωνυμία «ΧΑΝ Θεσσαλονίκης» υπέγραψαν στα τέλη του 2015 τριετή μεταξύ τους συνεργασία για την υλοποίηση κοινών δράσεων, εκδηλώσεων και προγραμμάτων με στόχο την διάδοση της ανθρώπινης αξίας του εθελοντισμού και την εκπαίδευση στον εθελοντισμό για τη νεολαία και το ευρύτερο κοινό της πόλης.

Η συνεργασία θα αφορά στους ακόλουθους άξονες:

Α. Συνδιοργάνωση εθελοντικών δράσεων με στόχο την ενεργοποίηση των μελών των δυο φορέων σε εθελοντικές πράξεις  για την ανακούφιση ανθρώπων που βιώνουν δυσκολίες.

Β. Συνδιοργάνωση εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης σε θέματα εθελοντισμού και ανθρωπίνων αξιών.

Γ. Συνδιοργάνωση προγράμματος για την ευαισθητοποίηση παιδιών σχολικής ηλικίας με θέμα τον σεβασμό στον άνθρωπο χωρίς προκαταλήψεις, κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Εργαστήρια Δημιουργικής Φωτογραφίας


(7-1-2016) Η νέα σειρά μαθημάτων του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας

Εργαστήρια Δημιουργικής Φωτογραφίας
Έναρξη νέων κύκλων μαθημάτων στις 23 Φεβρουαρίου 2016
Εισηγητές: Ελένη Μουζακίτη, Λάμπρος Παπανικολάτος

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας στο πλαίσιο του εμπλουτισμένου και διευρυμένου εκπαιδευτικού του προγράμματος, ανακοινώνει τη διοργάνωση των νέων κύκλων εργαστηρίων Δημιουργικής Φωτογραφίας.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων αποτελείται από δύο διαφορετικούς κύκλους. Κάθε κύκλος αναπτύσσεται σε 16 τετράωρες συναντήσεις και θέτει στο επίκεντρο την καλλιτεχνική, τη θεωρητική και την τεχνική παράμετρο της φωτογραφικής εικόνας, μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει εισηγήσεις, παρουσιάσεις φωτογράφων, θεωρητικών θεμάτων, πρακτική εφαρμογή, ανάθεση ασκήσεων και κριτική.

Διαβάστε περισσότερα: Εργαστήρια Δημιουργικής Φωτογραφίας

Σελίδα 5 από 41