Άρθρα

Viewpoints

Η ΕΕΣΚΠ στην ελληνική περιφέρεια(28-12-2015) Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκστρατεία της ΕΕΣΚΠ στην ελληνική περιφέρεια

- Επίσκεψη σε Κρήτη & Κέρκυρα

Ελπιδοφόρα μηνύματα παρουσιάστηκαν στην ενημερωτική ημερίδα «Σύγχρονα θεραπευτικά δεδομένα στη ΣΚΠ» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 από την Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας GENESIS Pharma.

Ο Καθηγητής Νευρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για την ΣΚΠ, κ. Αναστάσιος Ωρολογάς, η Νευρολόγος κα. Βασιλική Κωσταδήμα, PhD, Διευθύντρια ΕΣΥ, Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και ο Νευρολόγος-Ψυχίατρος κ. Σπύρος Αντωνάκης, αναφέρθηκαν στα νεότερα δεδομένα, δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον στην αντιμετώπιση της νόσου.
__________________________________

Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ

Λιμάνι: Τόπος & Πύλη Πολιτισμού(18-12-2015) «Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού»


Χειμερινό Ηλιοστάσιο Προβλήτα Α ́, Κυριακή 20/12/2015

Η Προβλήτα Α’ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις «Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού» και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου να γιορτάσουν δημιουργικά το «Χειμερινό Ηλιοστάσιο»!

Μετά τη Φθινοπωρινή Ισημερία (23-25/09/15) και την προβολή της ταινίας “Ellis” (22/11/15), αλλά και λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους τρεις πολιτιστικούς φορείς που στεγάζονται στην Προβλήτα Α ́, το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, διοργανώνουν αυτή τη φορά, με αφορμή το «Χειμερινό Ηλιοστάσιο», τα ακόλουθα:

Διαβάστε περισσότερα: Λιμάνι: Τόπος & Πύλη Πολιτισμού

Tropical Signals στη Μακρόνησο(27-11-2015) Παρακολουθώντας την αύξηση της θερμοκρασίας στη Μεσόγειο

Με στόχο την παρακολούθηση της πιθανής αύξησης της θερμοκρασίας στις θάλασσές μας, από την άνοιξη του 2015 το Αρχιπέλαγος έχει εγκαταστήσει τον σταθμό «Tropical Signals» στη θαλάσσια περιοχή της Μακρονήσου. Ο σταθμός αυτός αποτελεί μέρος ενός δικτύου 21 σταθμών που έχουν εγκαταστήσει σε διάφορα σημεία της Μεσογείου ερευνητικές ομάδες από 15 χώρες.

Η ερευνητική δράση «Tropical Signals» υλοποιείται στο πλαίσιο μιας διαμεσογειακής έρευνας που διοργανώνει η Διεθνής Επιτροπή για την Επιστημονική Εξερεύνηση της Μεσογείου (CIESM), ο παλαιότερος φορέας στη Μεσόγειο, που εξειδικεύεται από το 1919 στη θαλάσσια έρευνα.


Την προηγούμενη εβδομάδα οι ερευνητές του Αρχιπελάγους ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πρώτη συλλογή δεδομένων στον σταθμό της Μακρονήσου μέσω επιστημονικής κατάδυσης σε βάθη έως και 40m.

Διαβάστε περισσότερα: Tropical Signals στη Μακρόνησο

FOROPENFORESTS(8-12-2015) «FOROPENFORESTS: Διατήρηση Δασών και Δασικών Ανοιγμάτων Προτεραιότητας στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και στο Όρος Καλλίδρομο της Στερεάς Ελλάδας» (LIFE11 NAT GR/1014)


Το πρόγραμμα «FOROPENFORESTS: Διατήρηση Δασών και Δασικών Ανοιγμάτων Προτεραιότητας στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και στο Όρος Καλλίδρομο της Στερεάς Ελλάδας» (LIFE11 NAT GR/1014) αφορά τη διατήρηση δασών και δασικών ανοιγμάτων προτεραιότητας στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και στο Όρος Καλλίδρομο της Στερεάς Ελλάδας περιοχές επανεμφάνισης της αρκούδας τα τελευταία δέκα χρόνια και με τη νοτιότερη παρουσία της αρκούδας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στόχοι του προγράμματος είναι: 1. Η διατήρηση σημαντικών τύπων οικοτόπων όπως:  Τα ανοιχτά λιβάδια των δασών στην Οίτη και το Καλλίδρομο και  Τα σπάνια εποχικά λιμνία, 2. Η προστασία σημαντικών ειδών προτεραιότητας όπως:  Η Βερόνικα της Οίτης, ένα ενδημικό είδος χλωρίδας,  Η αρκούδα και  Σημαντικά είδη πουλιών όπως ο Αιγολιός, τρία είδη δρυοκολαπτών και η ορεινή πέρδικα.

Διαβάστε περισσότερα: FOROPENFORESTS

Αποστολή στην Ειδομένη(20-11-2015) Στιγμές παιδικής ξεγνοιασιάς στους πρόσφυγες της Ειδομένης

H XANΘ και ο Σύλλογος Φίλων Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής ενώνουν την δύναμη των εθελοντών τους και χαρίζουν απλόχερα στιγμές παιδικής ξεγνοιασιάς στους πρόσφυγες της Ειδομένης μέσω μιας αποστολής στα σύνορα Ελλάδας-FYROM που θα οργανωθεί την Κυριακή 29/11/2015.

Υπολογίζεται ότι περίπου 6-7.000 πρόσφυγες ημερησίως και 40.000 την βδομάδα συρρέουν στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης. Οι χώρες τους έχουν σχεδόν γκρεμιστεί από πολέμους και αναγκάζονται να τραπούν σε φυγή και να γίνουν πρόσφυγες. Πρόκειται για ανθρώπους που φτάνουν στην Ειδομένη σωματικά και ψυχικά ταλαιπωρημένοι. Σε αυτούς του συνανθρώπους μας οφείλουμε να δείξουμε αγάπη και ανθρωπιά, να προσφέρουμε την φροντίδα που τους αξίζει.

Διαβάστε περισσότερα: Αποστολή στην Ειδομένη

Σελίδα 6 από 41