Άρθρα

Viewpoints

Κωνσταντίνος Κοντογιάννης(11-11-2015) Ο εξπρεσιονισμός φιλοξενείται στην Φλώρινα


Μια ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικών έργων θα εγκαινιαστεί στις 13/11/2015 στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, ένα από τα σημαντικότερα και εγκυρότερα εικαστικά κέντρα της χώρας.

Η έκθεση προβάλει τα χαρακτηριστικότερα θέματα του Κωνσταντίνου Κοντογιάννη, του γνωστού Έλληνα εξπρεσιονιστή που τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το ιδιαίτερο ζωγραφικό του έργο.

Με αφορμή τη διοργάνωση της έκθεσης θα κυκλοφορήσει ένας έντυπος κατάλογος με έργα του Κωνσταντίνου Κοντογιάννη έτσι ώστε να αναδειχθεί περαιτέρω το καλλιτεχνικό του έργο καθώς η έκδοση θα απευθυνθεί πανελληνίως, σε πολλούς αποδέκτες του καλλιτεχνικού & επιχειρηματικού κόσμου, φιλότεχνους αλλά και το ευρύ κοινό. 

Διαβάστε περισσότερα: Κωνσταντίνος Κοντογιάννης

Ρομποτική για όλους στο NOESIS(3-11-2015) ΝΕΑ τμήματα ρομποτικής για μαθητές B΄Δημοτικού & Α΄ Γυμνασίου


Tiny Astronaut, για μαθητές Β΄ Δημοτικού – Δ΄ Δημοτικού, αρχάριοι και προχωρημένοι

Οι μικροί μας φίλοι προετοιμάζονται να κατακτήσουν το διάστημα, μαθαίνοντας γι΄ αυτό και κάνοντας τα πρώτα τους βήματα στον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.

Η ανάπτυξη της ομαδικότητας, η εξοικείωση με τα δομικά υλικά της κατασκευής ενός Lego ρομπότ, οι έξυπνοι τρόποι κατασκευής, οι πρώτες κατασκευές και οι βασικές έννοιες προγραμματισμού αποτελούν τους στόχους του εργαστηρίου.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του NOESIS για αρχάριους αλλά και για προχωρημένους εδώ.

Διαβάστε περισσότερα: Ρομποτική για όλους στο NOESIS

Operation Mincemeat

(23-10-2015) Εγκαίνια έκθεσης στο Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΤΕ

OPERATION MINCEMEAT ASIDES
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΙΜΑΣ

την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 στις 20.00
στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη

Επιχείρηση Κιμάς (Operation Mincemeat) ονομάστηκε μια επιτυχημένη επιχείρηση παραπλάνησης των ναζί από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Σκοπός της ήταν να τοποθετηθούν παραπλανητικά έγγραφα περί απόβασης στην Ελλάδα σ’ ένα πτώμα που θα ξεβραζόταν σε ακτή της Ισπανίας, ώστε να συγκαλυφθεί η πραγματική απόβαση στη Σικελία. Αφού βρέθηκε το κα- τάλληλο πτώμα, κατασκευάστηκε μια ψεύτικη ταυτότητα για τον νεκρό: ονομάστηκε «ταγματάρχης Ουίλιαμ Μάρτιν του Σώματος των Βασιλικών Πεζοναυτών». Για να γίνει πιο πιστευτή η ιστορία, επινοήθηκε μια μνηστή για τον ταγματάρχη, η Παμ, φωτογραφίες της οποίας καθώς και ερωτικές επιστολές θα συνόδευαν τον «νεκρό».

Διαβάστε περισσότερα: Operation Mincemeat

Μαθήματα βιώσιμης κινητικότητας

(30-10-2015) Ενημερωτικός κύκλος στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Τέσσερα μαθήματα που απευθύνονται σε εκείνους και εκείνες που νοιάζονται την ελληνική πόλη, αγωνιούν για την τύχη της, ελπίζουν και θέλουν να εξοικειωθούν με τα αντικείμενα του κυκλοφοριακού σχεδιασμού που έχει κριτήριο τον άνθρωπο, την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον.

Απευθύνονται επίσης σε όσες και όσους έχουν αποφασίσει να αλλάξουν κατεύθυνση στην καθημερινή τους δουλειά που τους φέρνει κοντά στις μεγάλες προκλήσεις του κυκλοφοριακού και πολεοδομικού σχεδιασμού, να ενημερωθούν για την εμπειρία της Ευρώπης και να συζητήσουν λύσεις με διαφορετικές προτεραιότητες, μεθοδολογίες και στόχους.

Οι στόχοι των μαθημάτων είναι:

Διαβάστε περισσότερα: Μαθήματα βιώσιμης κινητικότητας

Toyota Mirai(16-10-2015) Toyota Mirai - Μηδενικές εκπομπές χάρη στην υδρογονοκίνηση

Η τεχνολογία των κυψελών καυσίμου του Toyota Mirai ανακηρύχθηκε ως η κορυφαία τεχνολογία της αγοράς αυτοκινήτου από το Center of Automotive Management (CAM) με έδρα τη Γερμανία. Η κατάταξη στην πρώτη θέση προέκυψε αφού πρώτα αξιολογήθηκαν 8.000 καινοτόμες ιδέες, όπως ακριβώς εμφανίστηκαν τα τελευταία 10 χρόνια στο στίβο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Έτσι, ανάμεσα στις 100 επικρατέστερες τεχνολογίες, ο κινητήρας του Mirai ξεχωρίζει για την εντυπωσιακή απόδοσή του: 155 hp και μηδενικοί ρύποι με μοναδικό υπόλειμμα του συστήματος πρόωσης μετά την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας να είναι το νερό... Στην τρίτη θέση της έρευνας του CAM κατατάσσεται η plug-in έκδοση του γνωστού υβριδικού Prius. Με μόλις 49 gr CO2/100 km και κατανάλωση καυσίμου 2.1 l/100 km, το plug-in Prius ενσωματώνει καινοτόμες τεχνολογίες που θα περάσουν στην ιστορία.

Σελίδα 7 από 41