Άρθρα

Viewpoints

Athens Photo Festival '15(28-7-2015) Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2015 στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Οδού Πειραιώς) φιλοξενεί στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2015 την έκθεση με τίτλο "Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι" επιχειρώντας να συμβάλλει εποικοδομητικά στην προσπάθεια των νέων καλλιτεχνών για πρόσβαση στον εικαστικό χώρο και να αναδείξει την καλύτερη τρέχουσα φωτογραφική παραγωγή των νέων Ελλήνων δημιουργών.

Οι φωτογραφικές εργασίες που παρουσιάζονται επιλέχτηκαν μέσα από ένα σύνολο 760 προτάσεων. Ετερόκλητα στοιχεία και πολλαπλές προσεγγίσεις διασταυρώνονται, αντανακλώντας τη «δροσιά» της νέας οπτικής.

Διαβάστε περισσότερα: Athens Photo Festival '15

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ μας ενημερώνει(17-7-2015) Ο Ushko και ο Ρώμος στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Δύο ακόμη νεογέννητα ορφανά άγρια ζώα φροντίζει εδώ και λίγες ημέρες ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Πρόκειται για ένα αρκουδάκι που βρέθηκε στην ΠΓΔΜ και ένα λυκάκι που βρέθηκε στο Καβαλάρι, Θεσσαλονίκης.

Ο Ushko ήρθε στις 6 Ιουλίου στην Ελλάδα έπειτα από πρωτοβουλία περιβαλλοντικής οργάνωσης στην ΠΓΔΜ που βρήκε το αρκουδάκι χωρίς τη μητέρα του και τραυματισμένο. Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης Macedonian Ecological Society ζήτησαν από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ να αναλάβει τη φροντίδα και την αποκατάσταση του άτυχου ζώου.

Χάρις στην άμεση κινητοποίηση των τοπικών αρχών στα Σκόπια και του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, το αρκουδάκι μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Από τις εξετάσεις που έγιναν προέκυψε ότι έχει κάταγμα λεκάνης. Πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό που δεν επιτρέπει στο μικρό αρκουδάκι να περπατάει καλά.

Διαβάστε περισσότερα: Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ μας ενημερώνει

Innovate 2015


(3-7-2015) Διοργάνωση με θέμα την καινοτομία - Innovate 2015

Η επόμενη διοργάνωση του θέματος INNOVATE UK έχει προγραμματισθεί μεταξύ 9-10 Νοεμβρίου 2015 στο Λονδίνο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών, επιχειρηματιών και ακαδημαϊκών κύκλων για την ανάδειξη καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών. Στο εγχείρημα συμμετέχει το UKTI (UK Trade & Investment Department), ένα κυβερνητικό σχήμα του Ηνωμένου Βασιλείου που υποστηρίζει την εξωστρέφεια των επιχειρηματικών κύκλων του ΗΒ δημιουργώντας διεθνείς επαφές και υποβοηθώντας τις εξαγωγικές δραστηριότητες των ενδιαφερόμενων εταιριών.

Διαβάστε περισσότερα: Innovate 2015

Hawaiian Impulse(10-7-2015) Το ηλεκτρικό αεροσκάφος Solar Impulse II προσγειώνεται στη Χαβάη

Μετά από 117 ώρες και 57 λεπτά συνεχούς πτήσης επάνω από τα έρημα νερά του Ειρηνικού, το ηλεκτρικό εξερευνητικό αεροσκάφος Solar Impulse II προσγειώθηκε με ασφάλεια στη μακρινή Hawaii την Παρασκευή 3/7/2015. Το συγκλονιστικό αυτό ταξίδι διήρκησε 5 ολόκληρες μέρες και νύχτες σπάζοντας το ρεκόρ της πιο μακράς ωκεάνιας πτήσης που έχει καταγραφεί έως σήμερα.

Οι απώλειες μετά την ολοκλήρωση του κρίσιμου αυτού σκέλους ήταν βέβαια σημαντικές καθώς μια σοβαρή βλάβη στο σύστημα φόρτισης των μπαταριών του Solar Impulse II κατέστρεψε μια σειρά από κυψέλες στους συσσωρευτές του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να αλλάξει το σχέδιο πτήσης όσον αφορά τους επόμενους προορισμούς.

Διαβάστε περισσότερα: Hawaiian Impulse

Ηλεκτροκίνητα παιχνίδια

(26-6-2015) Τα ηλεκτροκίνητα παιχνίδια της Toyota

Σε μια προσπάθεια να εξοικειώσει τις μικρές ηλικίες με την ιδέα της ηλεκτροκίνησης και να θυμίσει στους γονείς τη χαρά της εξερεύνησης και του ενθουσιασμού για τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά, η Toyota παρουσιάζει μια σειρά από πρωτοποριακά παιχνίδια στην φετινή έκθεση παιχνιδιών του Tokyo.

Το Camatte Hajime είναι η πιο πρόσφατη έκδοση που προστέθηκε στη γκάμα των παιχνιδιών Camatte με τα οποία πειραματίζεται η Toyota τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για ένα πραγματικό ηλεκτροκίνητο όχημα με μήκος 3,02 μ. και χωρητικότητα 3 ατόμων.

Διαβάστε περισσότερα: Ηλεκτροκίνητα παιχνίδια

Σελίδα 10 από 41