Άρθρα

Viewpoints

Μηδενικό διοξείδιο του άνθρακα(10-6-2016) Ψεύτικα δένδρα ενάντια στο διοξείδιο του άνθρακα


Μια ομάδα ερευνητών του Arizona State University έχει εντοπίσει μια μαστίχη ικανή να απορροφήσει το διοξείδιο του άνθρακα που εκλύεται στην ατμόσφαιρα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μια τέτοια ανακάλυψη μπορεί να αναχαιτίσει την έκλυση CO2 που συσσωρεύεται εδώ και αιώνες στον αέρα που αναπνέουμε. Ενδεικτικά, υπολογίζεται ότι μετά τη βιομηχανική επανάσταση η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει στείλει στην ατμόσφαιρα περί το μισό δις τόνους διοξειδίου του άνθρακα! Σκεφθείτε επομένως πόσο σημαντικό θα ήταν να χρησιμοποιηθεί μια τέτοια μαστίχη για την κατασκευή ενός ψεύτικου δένδρου, το οποίο θα είναι ικανό να απορροφήσει 1.000 φορές περισσότερο CO2 απ΄ότι ένα φυσικό δένδρο... Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και αντίθετες απόψεις για την εξέλιξη τέτοιων μεθόδων καταπολέμησης των εκπομπών CO2 καθώς αν εφαρμοστούν τέτοιες μέθοδοι, τα ορυκτά καύσιμα θα συνεχίσουν να επικρατούν έναντι των “καθαρών” τεχνολογιών._

ECOMOBILITY 2016

(3-6-2016) Ένα ακόμα ECOMOBILITY ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Με αφορμή την ολοκλήρωση του ECOMOBILITY 2016, ο Θάνος Ζαφειρόπουλος, συντονιστής της προσπάθειας, ευχαρίστησε τις πλευρές που συμμετείχαν στην φετινή εκστρατεία με το παρακάτω μήνυμα: 


 

Αγαπητοί Συνεργάτες,Μία ακόμη περίοδος της εκστρατείας ECOMOBILITY ολοκληρώνεται, μετά την κορύφωση της Τελετής και την προετοιμασία της Αποστολής για τις Βρυξέλλες. 

Στον επόμενο μήνα θα κλείσει μια σημαντική περίοδος που γέμισε από τις προτάσεις ενός ακόμη κύματος νέων μας, για την Οικολογική και την Ανεμπόδιστη Μετακίνηση.

Mε την επιστολή μου, σάς μεταφέρω τις ευχαριστίες της Επιτροπής Οργάνωσης για τη συμμετοχή και την αξιόλογη συνεργασία μας στην υλοποίηση της 13ης χρονιάς ECOMOBILITY και της 2ης χρονιάς FREE MOBILITY, που υλοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή σε 35 πόλεις της χώρας. Η στήριξή σας ήταν σημαντική στην προσπάθεια όλων μας, για αλλαγή συμπεριφορών μετακίνησης των πολιτών, μέσα από την διάχυση του μηνύματος της εργασίας των εφήβων.

Διαβάστε περισσότερα: ECOMOBILITY 2016

Η WWF μάς ενημερώνει(21-5-2016) Οι δοκιμασίες για τα δάση μας συνεχίζονται
.

Στις 18/5/2016 κατατέθηκε στη Βουλή πολυ-νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διατάξεις για τα δάση. Ενώ το είχαμε δει στη φάση της δημόσιας διαβούλευσης, τώρα κατέβηκε στη Βουλή αλλαγμένο, έχοντας πάρει μια «σατανική» τροπή όσον αφορά τους δασικούς χάρτες:

Δασικές εκτάσεις που έχουν καταπατηθεί από αυθαίρετα πλέον δεν θα χαρακτηρίζονται ως δάση -ώστε να προφυλαχθεί ο χαρακτήρας τους- αλλά ως “περιοχές οικιστικής πύκνωσης” -ώστε να ανοίξει ο δρόμος για νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων μες στα δάση.

Το συνολικό νομοσχέδιο αφορά προαπαιτούμενα του μνημονίου, όμως οι προηγούμενες σχετικές κινήσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος μας βάζουν την υποψία ότι πρόκειται για πρωτοβουλία και επιθυμία του δικού μας υπουργείου.

Γιατί θέλει ο Υπουργός Περιβάλλοντος να σβήσει τα δάση με μωβ χρώμα;

Διαβάστε περισσότερα: Η WWF μάς ενημερώνει

Δ.Τ. του Αρκτούρου(27/5/2016) Τρία αρκουδάκια από τη Γεωργία και πέντε λύκοι από την Αυστρία φιλοξενούνται στα Καταφύγια

Έπειτα από πολύμηνες συντονισμένες ενέργειες μαζί με φιλοζωικές οργανώσεις με τις οποίες συνεργάζεται ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στην Ευρώπη, τρία αρκουδάκια και πέντε λύκοι μεταφέρθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο Περιβαλλοντικό Κέντρο από τη Γεωργία και την Αυστρία, αντίστοιχα.

Από τις πλημμύρες της Τιφλίδας στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ
Τα αρκουδάκια είναι θηλυκά και είχαν βρεθεί τον Ιούνιο του 2015 να περιπλανώνται χωρίς τη μητέρα τους σε ηλικία μόλις λίγων μηνών στους δρόμους της Τιφλίδας ως αποτέλεσμα των εκτεταμένων πλημμύρων που είχαν πλήξει τη χώρα. Η Louisa, η Georgia και η Mollie, όπως ονομάστηκαν, μεταφέρθηκαν στο δημοτικό καταφύγιο για αδέσποτα σκυλιά καθώς δεν υπήρχε άλλος πιο κατάλληλος χώρος.

H βρετανική οργάνωση Born Free, με την οποία συνεργάζεται ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, πρότεινε τη μεταφορά τους στο Καταφύγιο στο Νυμφαίο πρόταση που έγινε άμεσα αποδεκτή. Έτσι, την Παρασκευή 13 Μαΐου στήθηκε επιχείρηση μεταφοράς των μικρών αρκούδων στην Ελλάδα. Με πτήση τσάρτερ που ναύλωσε η Born Free, οι αρκουδίτσες «πέταξαν» από την Τιφλίδα στη Θεσσαλονίκη σε ειδικά κλουβιά μεταφοράς άγριων ζώων όπου και τις παρέλαβαν οι φροντιστές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για να τις μεταφέρουν σε χώρο του Περιβαλλοντικού Κέντρου στον Αετό Φλώρινας. Εκεί θα φιλοξενηθούν μαζί με τον Πάτρικ για ένα περίπου χρόνο έως την ενηλικίωσή τους, οπότε και θα μετακομίσουν στο Καταφύγιο στο Νυμφαίο.

Διαβάστε περισσότερα: Δ.Τ. του Αρκτούρου

Καλοκαίρι στο Άσυλο του Παιδιού(16-5-2016) Καλοκαιρινό πρόγραμμα στο «ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

ΑΘΛΗΤΙΚΟ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΠΕΡΙΟΔΟΣ:
16 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2016

2η ΠΕΡΙΟΔΟΣ:
4 Ιουλίου - 15 Ιουλίου 2016

Καθημερινά από 6:30 έως 17:00

Για παιδιά 6-12 ετών

Οι παρακάτω δραστηριότητες οργανώνονται στο Αθλητικό Κέντρο "Γεώργιος Παντελάκης".


- - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Διαβάστε περισσότερα: Καλοκαίρι στο Άσυλο του Παιδιού

Σελίδα 2 από 41